måndag 28 december 2009

Precious Ramotswe

I går kväll började SVT sända serien Damernas detektivbyrå, och jag föll direkt för den vardagsfilosofiska och modiga detektiven Precious från Botswana, hennes kloka samtal och förmåga att dra slutsatser och hennes helknäppa sekreterare ms Makutsi.
Precious följer sin dröm och låter ingenting hindra sig. Allt verkar så enkelt bara. Hon sålde de 180 kossorna, köpte den nedlagda posten och satte på vattenkokaren... Jag blir väldigt medveten om att jag inte är lika fokuserad på vad som min dröm, livet bara rullar fram. Jag tror jag ska koka mig en kopp Rooibushte, för vilket problem kan inte lösas över en sådan kopp? Sedan ska jag fundera på vad som är mina mål, och sedan invänta nästa avsnitt som kommer på söndag...
Vill du se hela avsnittet? Klicka här

lördag 26 december 2009

Efter ett långt uppehåll


...har jag fått lusten tillbaka att uppdatera bloggen. Lite ledighet, chans att ladda batterierna och lite distans till det annars ganska stressiga om än stimulerande livet jag lever var det nog som gjorde det.
Vi har nu firat jul med föräldrar med våra traditioner: julmat, sällskapsspel, mer TV än vanligt och hemmamys, nu har släkten åkt hem och vi njuter vidare av att ha tid som inte är inrutad, härligt.