lördag 11 juli 2009

Höns och deras barn


Under sommaren har vi fått sammanlagt 15 kycklingar. Här kommer några bilder på senaste kullen med fem små dunbollar som kläcktes i förra veckan. Vi hade haft mycket pyssel med äggen eftersom hönan bestämde sig för att göra annat när det var en dag kvar, vi fick flytta dem och övertala henne att göra klart jobbet, och det gjorde hon!

Hönsen är av lantrasen Åsbohöns, de ger oss underbara ägg och mycket nöje, de är sällskapliga och roliga att följa.

Här är en stilstudie, observera den lilla gula "hängröven"...

tisdag 7 juli 2009

Det var en kväll i juli...


...som så många andra. Med paj, gärna rabarber sa A och det blev det. Med spel, Rappakalja, grattis andra A! Men G var kvällens stjärna, hon kunde ett ord på riktigt, hon vet vad A-vitaminosis är!
Eftersom vi har så många bebisar i huset fick alla som ville en sovande kattunge i knät. fast ibland var de lite vilda och hängde i klorna på ryggen också, då är det inte så lätt att "rappa".
Hittills har det blivit hallonpaj, rabarberpaj, äpplepaj och blåbärspaj, ska vi ta citronmaräng ikväll?

Huset fullt av bebisar

Under den senaste veckan har hemmet fyllts med bebisar! Här får ni se några bilder, jag kommenterar efter hand.
Först kom katterna:
Vi katter heter Alice och Edvard (inspiration från vampyrerna i böckerna om Twilight) och vi kommer från en bondgård på Söderåsen. De som sålde oss till Janssons sa att vi var 12 veckor, men det trodde inte veterinären, snarare 9 veckor. Fast vi är ganska nöjda ändå...ibland sover vi och då är vi söta.
Edvard är gråstrimmig och Alice gul, båda har vi vita magar och strumpor. Vår mamma är en ragdoll-norsk skogskatt och pappa "vanlig bondkatt", vi är nog mest bondkatter vi, fast lite luddigare. Vi sover gärna tillsammans.
Fast ibland läser vi lite när vi har vaknat. Just nu läser vi en spännande deckare av Läckberg, samma som Filippa faktiskt.
Det är mysigt att knöla in sig någonstans och ta en liten lur...

...eller sträcka ut sig och bara ha det skönt. Vi gillar verkligen att ligga på fårskinn, tur att vår stormatte har lagt sådana lite överallt.
Alice i soffan ute på altanen, där är det skönt. Eftersom vi är så små än så är vi bara inne i huset och på altanen, men när vi blir lite större ska vi vara ute också.

Edvard

I lördags åkte vi sedan och hämtade den nya bebishunden.
Här åker jag hem i famnen på Filippa, oj vad mycket nytt det är.

De första dagarna har jag varit ganska försiktig, från början ville jag helst bara vara ute för det var jag var jag mest van vid från mitt förra ställe. Men nu har jag provlegat Janssons slitna skinnsoffa, den fick godkänt. Mer och mer förstår jag att min nya flock består av familjen. Jag har hälsat på katterna, de verkar kul att leka med, de är lite "fräsiga", men vi ska bli bra vänner så småningom. Min familj har kallat mig för Molly, Lovisa, Ellie och Jennie, de verkar inte riktigt ha bestämt sig än...Är det någon som har ett bra förslag? Idag har de kallat mig Doris.
Jag är född på valborgsmässoafton, kommer från en bondgård i Johansfors utanför Oskarström (Halmstad). Mamma Diva är en Luzernstövare och pappa högst troligt en Labrador. (Föräldrarna var inte gifta, jag kom till lite i smyg...)