fredag 18 juli 2008

Dyrvackert och gratisvackert

Igår var jag och Eva ute och tittade på vackra saker. Vi började i Jagorstrands trädgård i Vinslöv. Där har Birgitta och Jan-Ingvar byggt upp en fantastisk trädgård, med typ 20 rum och kök... Några detaljer jag blev förtjust i förutom all rumskänsla var hur överraskande och roligt det kan vara att använda blått, och hur vackert det är med rostiga armeringsjärn.



Sedan åkte vi till Prästbostället i Skepparslöv. Jag har bara besökt deras hemsida förut, men när jag kom dit blev jag helt "ha-galen", finaste affär jag varit i, den slog faktiskt Notre Dame, som dessutom ligger i Danmark!
Jag köpte lite småsaker, till exempel denna ljuvliga lilla lykta.

Sedan hann vi med några plantskolor, så nu ska jag ut och gräva ner en syrenbuddleja (blå med gråskiftande blad), några vita kärleksört och lite mörklila stjärnflocka.

Dagen avslutades hemma hos Eva, hennes hus och trädgård är helt fantastiska, hon har nästan lika många rum som Jagorstrands, och massor av överraskande och vacker trädgårdskonst. Nästa gång ska jag ta med kameran och gå en runda med den där. Eva längtar tills allting tagit sig och "buskat till sig".

Det finns så mycket vackert att se och köpa för pengar, men det är mycket som är gratisvackert också, det ser jag nu när jag är ledig. Halvvägs in i sommarlovet är jag så avslappnad och ostressad man kan bli. Se här vilket konstverk jag hittade en helt vanlig dag i min helt vanliga trädgård.
Daggig daggkåpa

Fortfarande är också Lime ett mirakel, hans tumör syns ingenting alls och han är pigg och glad. De här bilderna tog jag på en av våra morgonpromenader i hagen.













Nu ska jag ut och gräva!!!














lördag 12 juli 2008

Mina hönor och Roger


Jag skulle vilja presentera några andra familjemedlemmar, tuppen Roger och hans damer. Detta är åsbohöns och vi har haft dem i ca 2 år. Just nu är det stora problemet att damerna är mycket villiga att ruva, men det blir inga kycklingar... Varför? Några teorier är att äggen kallnat under den viktiga första tiden, att det är lite inavel, eller så är Roger impotent...???!! Är det någon som har någon teori så skriv gärna och tipsa.


Hönorna heter som Bonds brudar: Miss Moneypenny, Mary Goodnight, Natalia Simonorova nånting (From Russia with love), Jinx, mm.

En skön semesterdag i kongens by

Igår fredag var vi i Köpenhamn, vi åkte hemifrån vid åtta, så tidigt var det länge sen man såg solen... fast det var ingen sol utan strilande regn och en järngrå himmel. När vi kom till Helsingborg hade det ljusnat och klarnat upp. Till och med vädret är bättre i Danmark! Vi tog Tycho Brahe och sedan tåget till city, där vi gick på ströget, lite bakgator och besökte mina tre favoritbutiker, Systrarna Greene, Tiger och Notre Dame. Jag handlade lite fina krokar till köket och nymålade byrån i hallen (bilder kommer nog snart här på bloggen), pigga klädnypor och lite annat oemotståndligt. Men vi köpte inget kukur..


Vi passade också på att leta reda på Köpenhamns äldsta teaffär, den ligger på Kronprinsens gade och heter A.C. Perch. Detta ställe ingår numera i min klassiska rutt i favoritstaden bland alla, där doftar härligt och imorse premiärdrack vi "Morning Breakfast", jättegott, kan verkligen rekommenderas!

Vi tog tåget tillbaka hemåt men klev av i Klampenborg och tillbringade en härlig eftermiddag och kväll på Bakken. Där var ganska folkglest så barnen fick sitt lystmäte vad gäller åkning i berg-och-dalbanor och andra kräkframkallande attraktioner. Thomas och jag drack kaffe på så många ställen som möjligt, mysigt!!! Här åker barnen runt...


Jag älskar:
1. Smörrebröd (åt tre stycken till frokost idag...)
2. Notre Dame (affären vid Vår frukirken), där har de underbara vaxdukar, fina koppar och tallrikar, saker i zink och trä, porslin, lampor, korgar, ja massor av vill-ha-saker

3. ...ja, hela Danmark faktiskt!!!










måndag 7 juli 2008

Mina pelargoner har fått bebisar idag...



...det vill säga jag har tagit sticklingar, visst ser de mysiga ut?
Jag har tagit sticklingar från min stora spaljepelargon (Antik Pink) och från doftpelargonerna Roberts Lemon Rose och Orange Fizz.


När vi nu renoverar i vårt sovrum har vi hittat världens finaste gamla tapet, troligtvis från 10- eller 30-talet.
Återkommer med rapporter från livet, trädgården och renoveringen...

lördag 5 juli 2008

Hemma hos mig


Så här ser det ut i ett hörn av min altan, från vänster onamnad zonal, Elmstett och Odensjö Dominiqua.

Lime är en Irish Softcoated Wheaten Terrier. Han blir åtta år den 13 augusti och just nu känns han som en mirakelhund. I påskas fisk han blåsor i munnen som blödde och efter ett antal veterinärbesök konstaterades det att han har en obotlig och elak form av tumör i käken som inte skulle gå att behandla. De sa att han skulle leva i 1-3 månader och vi började försöka tänka oss livet utan vår härliga kompis. Nu har blåsorna blivit nästan osynliga och han mår hur bra som helst. Som vanligt i livet får man ta en dag i sänder... han ska ha det bra hela sitt liv har vi sagt, men att det skulle bli så här bra igen har ingen vågat drömma om. Idag är det jättevarmt, då passar det honom bäst att ligga i skuggan och slappa...


Några trädgårdsbilder. Doftpelargonen står på trappan och rosorna heter Louise Odier (mörkrosa) och Apotekarrosor (de ljusare).






Min blogg ser dagens ljus

Har alltid sagt att jag inte skulle kunna tänka mig att vända ut och in på mig i nån blogg. Men nu ska vi se vad som finns där under ytan...